Hoe gebruik ik deze website?

Verschillende vertrekpunten

Je kunt deze website vanuit vier verschillende vertrekpunten bezoeken:

  1. Begin bij het startpunt: innovatiebeginselen
  2. Vanuit jouw rol in een innovatieproject
  3. Vanuit een specifiek punt in het innovatieproces
  4. Vanuit een overzicht van alle tools

 

Begin bij het startpunt: innovatiebeginselen

Bij het vertrekpunt Innovatiebeginselen worden de grondbeginselen en het theoretisch kader rondom innoveren met AOi beschreven. Hier vind je definities, principes, ethische thema’s en een beschrijving van wanneer innovatie geslaagd is. Daarnaast geeft het je een overzicht van de AOi-methode.

 

Vanuit jouw rol in een innovatieproject

AOi beschrijft innovatie binnen de Nederlandse overheid op drie niveaus: 1) als directeur/manager van een portfolio van innovatieprojecten, 2) als projectleider van één innovatieproject en 3) als medewerker met een probleem of idee. Klik op jouw rol om te zien hoe je AOi het beste kunt gebruiken.

 

Vanuit een specifiek punt in het innovatieproces

Werk je in of bestuur je een innovatieproject en wil je graag ontdekken wat een mogelijke stap is om je project verder op weg te helpen? Begin dan bij het onderdeel Proces & Stappen. Hier vind je de vier verschillende fasen en de onderliggende stappen per fase.

 

Vanuit een overzicht van alle tools

Als je op zoek bent naar een specifieke tool voor je workshop of volgende stap in jouw innovatieproces, bekijk dan hier het overzicht van Alle Tools [add link].